Home

Achtergrond 176 x bekeken 1 reactie

ING maakt lenen goedkoper voor bedrijven

Bankverzekeraar ING heeft de zogenoemde basisrente voor zakelijk krediet vandaag verlaagd van 5,65 naar 5,15 procent.

Naar eigen zeggen anticipeert ING daarmee op een mogelijke renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB).

De ECB verlaagt donderdag naar verwachting de rente. Vorige maand werd het tarief onveranderd gelaten op 2 procent. Een lagere rente kan de afzwakkende Europese economie ondersteunen.

De basisrente die ING in rekening brengt, is voor het grootste deel van het midden- en kleinbedrijf (mkb) de grondslag voor het zakelijk krediet. Afhankelijk van het profiel van de onderneming waaraan het krediet wordt verstrekt, wordt hier een opslag aan toegevoegd.

ING heeft de vraag naar krediet de afgelopen periode sterk zien afnemen. "Bedrijven stellen investeringen uit vanwege economisch onzekere vooruitzichten'', aldus het concern in een verklaring. ING stelt dat het de laagste basisrente rekent van alle Nederlandse grootbanken.

Eind januari beloofde ING in ruil voor hulp van de overheid dat het 25 miljard euro extra aan kredieten aan consumenten en bedrijven zou verlenen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Logisch Nadenken

    Schande !! Heb nu zakelijke lening bij Rabo op basis van 1-mnd-euribor met opslag van 1%, dus einde van afgelopen maand 2,48 %. Alleen dan pas help je de economie vooruit en niet door ondernemers 5,5 of meer in rekening te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.