Home

Achtergrond 168 x bekeken 1 reactie

IMF: volgend jaar mogelijk meer steun nodig

Om de wereldeconomie weer op de rails te krijgen, zijn volgend jaar mogelijk meer stimuleringsmaatregelen door overheden nodig. Dat heeft topman Dominique Strauss-Kahn van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vandaag gezegd.

Volgens Strauss-Kahn zijn de maatregelen die tot dusver zijn genomen mogelijk onvoldoende. Regeringen kunnen er maar beter rekening mee houden dat zij in 2010 opnieuw moeten ingrijpen, aldus de Fransman. Met name in Europa lijkt de politieke wil om meer geld uit te geven aan stimuleringsplannen evenwel beperkt.

De IMF-voorman zei dat ook centrale banken een grotere rol kunnen spelen in het aanjagen van de economie. In de Verenigde Staten heeft de Federal Reserve al besloten rechtstreeks geld in de economie te pompen. Onder meer de Europese Centrale Bank (ECB) zou dat voorbeeld kunnen volgen, aldus Strauss-Kahn.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    daar weten de bankdirecties en raden van commissarissen wel raad mee

Of registreer je om te kunnen reageren.