Home

Achtergrond 181 x bekeken 1 reactie

’IMF moet goud verkopen voor Afrika’

Op de volgende bijeenkomst van de G20, de twintig grootste economieën ter wereld, zullen Afrikaanse landen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vragen een deel van de goudreserves te verkopen om dit continent te helpen de economische crisis te overleven.

Volgens de Ethiopische premier Meles Zenawi kan er op deze manier een bedrag van tussen de 5 en 15 miljard dollar (ongeveer 4 tot 11,5 miljard euro) worden verzameld. In een verklaring aan de krant Financial Times legt Zenewi, die namens de Afrikaanse landen spreekt, uit dat de ontwikkelingshulp met ruim 30 miljard dollar moet stijgen om de wereldwijde economische recessie te compenseren.

De maatregelen om de economie in de Afrikaanse landen te stimuleren is een minder zware financiële last dan het redden van de kleine en middelgrote banken in het Westen, zegt Zenawi. Bovendien zijn volgens hem de gevolgen anders. ”Het ergste dat een persoon in het Westen kan gebeuren is het verliezen van zijn of haar baan. In Afrika is het een kwestie van leven of dood. Veel mensen die nu voedsel ontvangen, sterven als zij de ontwikkelingshulp niet krijgen.”

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    g

    verkoop het goud aan die dictators in afrika,die hebben milliarden op zwitserse bankrekening staan,dan kunnen die onderdanen weer voedsel krijgen,dan is de cirkel weer rond

Of registreer je om te kunnen reageren.