Home

Achtergrond 1 reactie

IMF: crisis overspoelt armste landen

De internationale economische recessie brengt ook de armste landen ter wereld in grote problemen en vormt daardoor een sterke bedreiging in de strijd tegen armoede.

Dat zei topman Dominique Strauss-Kahn van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dinsdag. "Nadat eerst de ontwikkelde economieën werden geraakt en daarna de opkomende economieën, overspoelt de derde golf van de wereldwijde financiële crisis nu de armste en meest kwetsbare landen'', aldus Strauss-Kahn.

Op korte termijn is er volgens de IMF-topman 25 miljard dollar aan noodkapitaal nodig om de armste landen door de crisis heen te helpen. Hij waarschuwde echter dat dit bedrag snel kan oplopen als rijke landen de recessie aangrijpen om te bezuinigen op hun hulpbudgetten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    nederland is al kampioen in het geven van ontwikkelingshulp,vraag het maar aan koenders

Of registreer je om te kunnen reageren.