Home

Achtergrond 178 x bekeken

Hulpverleners VN ontvoerd in Somalië

Vier hulpverleners van de Verenigde Naties zijn vandaag ontvoerd in Somalië.

Dat hebben zowel bronnen binnen de VN-missie in het Afrikaanse land als plaatselijke stamoudsten gemeld. De vier VN-medewerkers zouden in de zuidelijke stad Wajid, bij de grens met Kenia, zijn overmeesterd door gewapende mensen. Het zou gaan om een Somaliër, een Keniaan en twee mensen uit niet nader genoemde westerse landen. Ze werkten voor het Wereldvoedselprogramma (WFP) en de VN-ontwikkelingsorganisatie UNDP.

In het grensgebied waren vorig jaar ook al twee UNDP-medewerkers, een Deen en een Zweed, ontvoerd. Ze werden korte tijd later vrijgelaten. In het zo goed als wetteloze Somalië worden geregeld buitenlanders ontvoerd. De gijzelaars worden normaliter goed behandeld, omdat ze veel losgeld opbrengen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.