Home

Achtergrond 246 x bekeken 7 reacties

Huisverkoop geen optie ontwijken superheffing

Met het leveren van melk aan scholen of het verkopen aan de straat kunnen boeren betaling van de superheffing niet voorkomen.

Daarnaast gelden aanvullende voorwaarden voor de verkoop van rauwe melk. Landbouwminister Gerda Verburg noemde deze twee opties donderdag tijdens een debat alternatieven voor het weg laten lopen van melk, maar dat blijkt niet het geval; ook dan moet de boete voor het overschrijden van het quotum gewoon worden betaald.

Een woordvoerder van Verburg bevestigt dit. Hij wil echter niet zeggen dat de minister zich heeft vergist. "Als je een goede prijs voor de melk kunt bedingen, kan dit de superheffing compenseren", zegt hij. Verburg heeft met haar opmerking volgens hem vooral willen benadrukken dat melk zo min mogelijk moet worden verspild. "Het is kostbaar voedsel, zorg dat het op een goede manier wordt ingezet", aldus de woordvoerder.

De verkoop van rauwe melk heeft vanuit de volksgezondheid aanvullende eisen. Het is wettelijk wel toegestaan, meldt de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA). Rauwe melk mag alleen worden verkocht op het bedrijf waar de melk gewonnen is en mag niet worden voorverpakt. Daarnaast zijn er eisen aan het kiemgetal en de aantallen Staphylococcus aureus in de melk.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wim

  volgens mij mag je niet zomaar melk aan jan en alleman verkopen en moet je dit dan ook aan de belasting opgeven? kent minister verburg de wet niet?

 • no-profile-image

  boer

  Als ik de nieuw melkse koeien van de krachtvoer afhaal blijft er niks meer over...

  Minister Verburg kan dr zelf niet echt serieus nemen als ze zulke dingen staat te verkondigen.

 • no-profile-image

  arend

  Hahaha kostbaar voedsel.jahoor en de consument betaalt een habbekrats en de veehouder het werk de sores en de rekening

 • no-profile-image

  gert

  weer wat onzin van verburg,waar niemand wat mee kan

 • no-profile-image

  johnvankessel@hetnet.nl

  elke euro krachtvoer is nu verspild geld. stop met het bijgeven van krachtvoer tot de melkprijs weer stijgt!. Allemaal dynamisch voeren voor een goede melkprijs!!!!!

 • no-profile-image

  peter

  we hebben toch de superheffing om te voorkomen dat er kostbaar voedsel geproduceerd wordt en dan vervolgens weg laten lopen. waarom heeft de minister medelijden met dat soort boeren??? misschien helpt de minister mee om er voor te zorgen dat er goedkope melk geproduceerd wordt. zoek liever naar oplossingen die de melkprijs voor de boer super doen stijgen.

 • no-profile-image

  josje

  Hoe kan er hieronder gesproken worden over het begrip "kostbaar" voedsel; Waardeloos voedsel is een betere benaming bij melkprijzen van 23 cnt.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.