Home

Achtergrond 576 x bekeken

Hoge boete geëist voor overschrijden pluimveerechten

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch heeft boetes van 11.565 euro en 8.700 euro geëist tegen twee pluimveehouders die in 2004 hun pluimveerecht hebben overschreden.

De verdachten zijn broers. De ene broer overschreed zijn recht met 1945 kippen (3890 eenheden), de ander met 1477 kippen (2954 eenheden). Eerder veroordeelde de economische politierechter van Roermond de broers tot voorwaardelijke boetes van gelijke bedragen. Het OM vindt echter dat de twee economisch voordeel hebben gehad en dat een onvoorwaardelijke boete eerlijker tegenover concurrenten is. Daarom ging het OM in beroep tegen de beslissing van de politierechter.

Het gerechtshof van Den Bosch doet vrijdag 13 maart uitspraak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.