Home

Achtergrond 1 reactie

'Hof heeft geen plannen voor uitbreiding paleis'

Het Koninklijk Huis heeft geen plannen om Huis ten Bosch in Den Haag, het woonpaleis van koningin Beatrix, uit te breiden.

Dat staat op de site koninklijkhuis.nl. Geruchten hierover, en over het waarom ervan, doen de ronde sinds bekend werd dat de Haagse gemeenteraad het bestemmingsplan voor het Huis ten Bosch deze maand behandelt.

De gemeente wil echter alleen maar dat de theoretische mogelijkheden van het Huis in kaart worden gebracht. "Op initiatief van de gemeente Den Haag is invulling gegeven aan de verplichting om ook voor het gebied Huis ten Bosch een bestemmingsplan op te maken. In dit bestemmingsplan is de huidige situatie vastgelegd en is aangegeven wat (binnen de daarvoor geldende wettelijke kaders) nog de (theoretische) mogelijkheden zijn om aanvullende bebouwing te realiseren. Er is geen enkele sprake van enig plan van de kant van het Koninklijk Huis op dit gebied'', aldus de Rijksvoorlichtingsdienst op de site.

De Haagse gemeenteraad praat op 26 maart over het bestemmingsplan. Paleis Huis ten Bosch is sinds 1981 het woonpaleis van de koningin. Net als Paleis Noordeinde en het Koninklijk Paleis in Amsterdam is Paleis Huis ten Bosch door het Rijk bij wet aan de koningin ter beschikking gesteld.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    wat een onzin ,zo wordt de burger voor de gek gehouden

Of registreer je om te kunnen reageren.