Home

Achtergrond 410 x bekeken

Hof geeft hogere straffen voor moord op boer

Het gerechtshof in Den Bosch heeft vandaag twaalf en tien jaar cel opgelegd aan de twee hoofddaders van een overval met dodelijke afloop op een boer in Milsbeek in 2002.

Slachtoffer van de overval op 7 juli 2002 was boer Frans Bindels. Hij werd doodgeschoten. De rechtbank in Roermond veroordeelde de 35-jarige schutter Shurandell I. uit Apeldoorn vorig jaar tot negen jaar cel wegens doodslag.

Van het hof kreeg I. daarvoor twaalf jaar cel. Mededader Marco van P. (29) uit Nijmegen kreeg van de rechtbank ook negen jaar, wegens diefstal met geweld, de dood ten gevolge hebbend. Het hof acht ook hem schuldig aan doodslag en legde tien jaar op.

Chauffeur Martijn V. (32) uit Sittard en wapenleverancier William P.(35) uit Nijmegen kregen dezelfde straffen als bij de rechtbank, respectievelijk zes en drie jaar. Tipgever Cor S. (49) uit Nijmegen, die eerder werd vrijgesproken, krijgt van het hof een werkstraf van 120 uur en twee maanden voorwaardelijke celstaf. Anders dan de rechtbank acht het hof bewezen dat S. tegen Van P. vertelde dat bij de boer waarschijnlijk veel geld lag.

De hoofdverdachten Van P. en I. gingen er uiteindelijk zonder buit vandoor, omdat ze werden aangevallen door de twee herdershonden van het slachtoffer. De 51-jarige alleenwonende Bindels werd aan zijn lot overgelaten en bloedde dood. Pas in 2007 en 2008 werden de verdachten gearresteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.