Home

Achtergrond 3 reacties

'Herkomst agroproducten verplicht vermelden'

Op voedselproducten zou verplicht moeten staan waar zij zijn geteeld of voortgebracht.

Dat is een van de conclusies die de Europese Commissie trekt uit een publieke inspraakronde over de kwaliteit van agrarische producten.
Andere belangrijke conclusies liggen op het vlak van vereenvoudiging, verheldering én harmonisering van de regels en erkenningen ter bescherming van de productkwaliteit.

De Commissie ontving in totaal 560 reacties op het 'groenboek' over het beleid ter ondersteuning van de kwaliteit van landbouwproducten, dat zij vorig jaar uitbracht. De Commissie wil dat beleid herzien. De reacties worden verwerkt in een Commissievoorstel, dat eind mei wordt gepresenteerd. Nieuwe wetgeving kan in 2010 worden verwacht.

Het huidige kwaliteitsbeleid is vooral gericht op het beschermen van streekproducten met enkele Europese keurmerken, zoals de Beschermde Oorsprongsbenaming, de Beschermde geografische aanduiding (BGA) en de Gegarandeerde traditionele specialiteit (GTS).

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Peeters

  En dan wel goed vermelden he. Want hoe vaak zien we in de winkel niet boven het product een land staan en op het doosje een andere.

 • no-profile-image

  gert

  edammer,goudse of leidse kaas is toch duidelijk

 • no-profile-image

  boer

  Het allerlekkerste en gezondste varkensvlees komt van mijn varkens en van mijn boerderij. Dan weet u dat :-)

Of registreer je om te kunnen reageren.