Home

Achtergrond

Hema-medewerkers leggen werk neer

Werknemers van het Hema-distributiecentrum bij Utrecht hebben maandag het werk neergelegd.

De actievoerders zijn verwikkeld in een loonconflict met het winkelbedrijf. Het publiek merkt maandag nog niets van de actie. FNV Bondgenoten eist een loonsverhoging van 3,5 procent. Hema biedt 2 procent en een eenmalige uitkering van 0,5 procent.

De staking bij het centrum, dat alle ongeveer 350 winkels in Nederland bevoorraadt, duurt de hele dag. Het grootste deel van de medewerkers van het distributiecentrum neemt naar verwachting deel aan de actie. Rond 07.00 uur werkten alleen uitzendkrachten en de chauffeurs, aldus een FNV-woordvoerder.

Na maandag volgen estafetteacties, die diverse vormen kunnen hebben. Het is de bedoeling daarbij ook de zeven bakkerijen en de winkels te betrekken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.