Home

Achtergrond 168 x bekeken

Haarlemmermeer alert op reacties omwonenden

Burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer liet vandaag mede namens zijn collega Bert Bruijn van Haarlemmerliede weten dat hij de reacties van bewoners rondom Schiphol in de gaten houdt.

Hij zei dit naar aanleiding van de presentatie van de voorlopige conclusies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. "Wij kunnen ons voorstellen dat de bezorgdheid van bewoners rondom de luchthaven kan toenemen. Dat gaan wij dan ook, aan de hand van bijvoorbeeld telefoontjes naar het gemeentelijk callcenter en het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol, in de gaten houden.''

De gemeenten zullen verder op korte termijn contact zoeken met de dorpsraden in Zwanenburg-Halfweg, Badhoevedorp-Lijnden, Vijfhuizen en Spaarndam. "In die gesprekken komt ongetwijfeld de beleving van de bewoners na de crash van het vliegtuig van Turkish Airlines aan bod'', aldus de burgemeester.

Weterings wilde niet inhoudelijk ingaan op de bevindingen van de onderzoeksraad. Hij zei dat hij kennis heeft genomen van de rapportage en dat hij het aan de deskundigen overlaat te reageren op de technische aspecten van de conclusies.

Zaterdag had in Zwanenburg al een bewonersbijeenkomst plaats over de vliegramp. Beide burgemeesters waren daar aanwezig om met de omwonenden te praten en vragen te beantwoorden. Toen al werd bekend dat de gevoelens van onveiligheid onder de onwonenden flink zijn toegenomen na het vliegtuigongeval.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.