Home

Achtergrond

Groupe Bel ziet winst halveren

De Franse kaasfabrikant Groupe Bel, eigenaar van Leerdammer, heeft de nettowinst afgelopen jaar zien halveren naar 49,2 miljoen euro.

De omzet nam wel met 12,8 procent toe tot 2,22 miljard. Gezien de onzekerheid over het internationale economische klimaat "heeft de groep maatregelen genomen om haar financiele positie veilig te stellen,'' aldus het jaarbericht. Groupe Bel, ook bekend van de smeerkaas La Vache qui Rit, schrijft de slechtere situatie toe aan de hoge grondstoffenkosten. Desalniettemin hebben de activiteiten in volume gemeten "aangetoond dat we goed weerstand kunnen bieden aan een economisch klimaat dat voortdurend verslechtert."

De directie tekent daarbij aan dat de grondstoffenprijzen begin dit jaar op een lager niveau liggen maar dat de waarde voor industriele producten zich nog steeds op een zwak niveau bevindt. Bovendien is de consumptie wereldwijd "minder dynamisch".

Groupe Bel, dat niet aangeeft welke concrete maatregelen zijn genomen, heeft er echter toch vertrouwen in "dat we ons kunnen aanpassen aan de actuele situatie dankzij de kwaliteit en de inzet van de medewerkers, de kracht van de merken en het innovatieprogramma".

Of registreer je om te kunnen reageren.