Home

Achtergrond

Grote opkomst verwacht bij herdenking schietpartij

De autoriteiten verwachten zaterdag 30.000 tot 100.000 belangstellenden in het Zuid-Duitse Winnenden voor de officiële herdenkingsbijeenkomst van de slachtoffers van de schietpartij, vorige week op een school in de stad.

De 21e maart zal een dag van rouw zijn in het hele district waarin Winnenden ligt, aldus de burgemeester van de gemeente dinsdag. President Horst Köhler en kanselier Angela Merkel kondigden hun deelname aan. Ook uit de Franse partnerstad Albertville komt een delegatie.

De middelbare school waar de 17-jarige ex-leerling Tim Kretschmer toesloeg, is genoemd naar Albertville. De jongeman doodde vijftien personen, voordat hij zichzelf een kogel door het hoofd joeg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.