Home

Achtergrond

Groot melkveebedrijf krijgt ruimte in Noord-Oost Twente

Voor grootschalige melkveehouderij bestaan ook in een landschap als dat van Noord­Oost Twente ontwikkelingsmoge­lijkheden.

Daarover zijn de land­bouw, provincie Overijssel en na­tuurorganisaties het eens. Dit blijkt op een bijeenkomst van de partijen in De Lutte. ”Kleinschalige landschappen, zo­als in Noord-Oost Twente, leggen beperkingen op aan de ontwikke­lingsmogelijkheden voor groot­schalige veebedrijven, maar toch kan en moet grootschalige land­bouw er een kans krijgen”, vindt Piet Jansen, gedeputeerde voor landbouw en natuur en landschap in Overijssel.

Boeren in het gebied hebben wel de handicap dat ze door voor­al de slechte verkaveling een kost­prijsverschil van 3 tot 4 cent per liter melk moeten overbruggen ten opzichte van hun collega’s in Flevoland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.