Home

Achtergrond 175 x bekeken

Gratis reizen met Boekenweekgeschenk

Treinreizigers mogen zondag gratis reizen als zij het Boekenweekgeschenk, Een Tafel vol Vlinders van Tim Krabbé bij zich hebben.

De NS, hoofdsponsor van de Boekenweek, organiseert deze actie voor de achtste keer. Auteur Krabbé en schaker Hans Böhm zijn zondag ook actief. Zij nemen vanaf Haarlem de trein naar Utrecht. Ze spelen snelschaak met treinreizigers. Vanaf half twaalf spelen de BN'ers levend schaak tegen elkaar in de stationshal van Utrecht Centraal. Sportjournalist Wilfried de Jong praat het geheel aan elkaar.

Het gratis reizen geldt voor alle binnenlandse reizen in de tweede klasse van de NS en de andere spoorvervoerders. De NS verwacht 175 tot 200 duizend reizigers extra, evenveel als vorig jaar, aldus een woordvoerster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.