Home

Achtergrond 190 x bekeken

'Graanprijzen blijven op stabiel niveau'

De graanprijzen blijven volgend seizoen stabiel. Dat komt omdat er nu nog grote voorraden zijn.

Dat zegt voorzitter Bruno Fehse van het Duitse Bundesverband der Agrargewerblichen Wirtschaft. Volgens Fehse heeft de handel en de teler nog zo’n 25 tot 30 procent van de graanoogst van vorig jaar in de schuur liggen. Dat is nog meer in de regio’s die verder van de afnemers liggen.

Vooral de hogere kwaliteit graan blijft langer in opslag liggen. Fehse verwacht dat als de oogst dit jaar op een normaal niveau uitkomt dat er dan een tekort ontstaat aan opslagcapaciteit. De lagere kwaliteit graan zal vóór de nieuwe oogst wel verkocht zijn.

Volgens Fehse zijn er nog maar weinig teeltcontracten gesloten voor het nieuwe graanseizoen. De voorzitter verwacht dat de prijs voor graan van een gemiddelde kwaliteit volgend seizoen zal uitkomen rond de 135 euro per ton. Voor goede kwaliteit verwacht Fehse een prijs van rond de 150 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.