Home

Achtergrond 179 x bekeken

Goes en Groningen eerste fairtrade gemeenten

De gemeenten Goes en Groningen zijn vandaag officieel uitgeroepen tot de eerste fairtrade gemeenten van Nederland.

Volgens juryvoorzitter Jan Pronk hebben groepen in beide steden hun nek uitgestoken voor eerlijke handel en hij hoopt dat veel andere steden dat voorbeeld volgen. Want daardoor kunnen "steeds meer kleine boeren en producenten in ontwikkelingslanden zich via eerlijke handel duurzaam ontwikkelen''.

Beide steden vieren het behalen van de titel met festiviteiten in stijl. Zo heeft Goes een speciale website ontwikkeld waar ondernemers worden opgeroepen fairtradeproducten aan de man te brengen. Goes riep bovendien 2009 uit tot een speciaal Afrikajaar met tal van evenementen, om de lokale bevolking bewust te maken van wat er zich in de Derde Wereld afspeelt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.