Home

Achtergrond

Goedkope bloemen voor Engelse moeders

Britse kinderen die hun moeder morgen bloemen willen geven in verband met de Britse Moederdag, zijn relatief goedkoop uit.

Dat meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) op grond van signalen van haar leden.

De VGB, die 65 procent van de omzet in de bedrijfstak vertegenwoordigt, constateert bij haar exporteurs matige verkopen en nog mindere prijzen. Een verkooppiek is zichtbaar, maar "er worden geen extreem hoge omzetten gerealiseerd."

Bestuursvoorzitter Art van Duyn ban Dutch Flower Group, een concern met tientallen exportproducten, schat dat de prijzen 10 tot 15 procent lager liggen dan een jaar eerder. "Maar lage prijzen zijn overal al maandenlang aan de orde."

Intergreens, dat vooral aan supermarkten levert, opereert op de Britse markt. Het pond daalde sterk in waarde waardoor afzet vanuit Europa lastig is. Daarom worden vooral rozen uit Zuid-Amerika en Afrika direct geleverd, en afgerekend in 'goedkope' dollars.

Of registreer je om te kunnen reageren.