Home

Achtergrond 212 x bekeken

Goede daad veroorzaakt opschudding bij AIVD

Een automobilist die vandaag een goede daad dacht te verrichten, heeft zonder het te weten grote opschudding veroorzaakt bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

De tas die de man voor het AIVD-gebouw in Zoetermeer opruimde, werd door de dienst gezien als een verdacht pakketje. Enkele straten rond het gebouw waren korte tijd afgesloten, zei een politiewoordvoerder.

"We denken dat een fietser de lege tas op straat is verloren. Later reed de automobilist langs en plaatste de tas tegen de muur van het AIVD-gebouw.'' Volgens de politie sloegen de bewakers van het pand meteen alarm toen zij 'een vreemde man uit de auto zagen stappen, die zomaar een verdacht pakketje tegen het pand zette en vervolgens wegreed'. De politie rukte direct uit, maar kwam er snel achter dat het loos alarm was. "Het was een storm in een glas water'', aldus de zegsman.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.