Home

Achtergrond 187 x bekeken

Goed jaar voor ’s werelds grootste bierbrouwer

Bierconcern Anheuser-Busch InBev heeft een goed jaar achter de rug.

’s Werelds grootste bierbrouwer rapporteert beter dan verwachte cijfers en verhoogde de verwachtingen voor kostenvoordelen na de inlijving van Anheuser-Busch.

De brouwer, bekend van biermerken als Stella Artois, Beck’s en nu ook Budweiser, dankte de beter dan verwachte resultaten aan volumegroei in Noord-Amerika en Latijns-Amerika. De omzet kwam uit op 16,1 miljard euro tegen 14,4 miljard euro een jaar eerder. In totaal verkocht de onderneming 284 miljoen hectoliter bier.

De aangepaste winst voor belastingen, rente en afschrijvingen steeg met 4,6 procent naar 5,33 miljard euro. De nettowinst daalde met 41 procent tot 1,3 miljard euro als gevolg van de kosten die InBev moest maken voor de overname van Anheuser-Busch.
Vorig jaar nam het Belgisch/Braziliaanse InBev het moederbedrijf van Budweiser over voor 52 miljard dollar. De onderneming zei toen te verwachten dat de fusie synergievoordelen van 1,5 miljard dollar zou opleveren, verspreid over drie jaar. Nu verwacht het concern 2,25 miljard dollar kostenvoordeel te behalen. De fusie heeft in 2008 al 250 miljoen dollar aan besparingen opgeleverd. Dit jaar verwacht het concern 1 miljard dollar voordeel.

Vorige maand zeiden de branchegenoten Heineken en Carlsberg dat zij zouden snijden in de kosten en uitgaven en schulden wilden terugbrengen om de recessie het hoofd te bieden. Anheuser-Busch InBev verklaarde donderdag zich te richten op verbetering van het werkkapitaal. De investeringen worden met 1 miljard dollar verminderd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.