Home

Achtergrond

Glaskrachtleden willen af van meelifters

Leden van LTO Noord Glaskracht willen dat niet-leden minder profiteren van behaalde resultaten van de belangenorganisatie.

Dat blijkt uit het tevredenheidsonderzoek van de organisatie. Vier op de tien leden is tevreden over de belangenbehartiging, blijkt uit de studie. De overige vier uiten zich neutraal en twee op de tien ondervraagden blijkt ontevreden.

LTO Noord Glaskracht meldt naar aanleiding van de resultaten te onderzoeken hoe de exclusiviteit van de taken van de organisatie kan worden vergroot. Voor telers blijken de gezamenlijke stem (70 procent), de sterke lobby (62 procent) en actuele beleidsinformatie (50 procent) de belangrijkste redenen voor lidmaatschap.

LTO Noord Glaskracht voerde het onderzoek uit onder 250 telers, dat is 18 procent van de leden. Zij gaven de organisatie gemiddeld een 6,9 als rapportcijfer.

Tevredenheid

Opvallend is dat 42 procent van de ondervraagden aangaf tevreden te zijn over de belangenbehartiging. Circa 41 procent van de ondervraagden vulde daar neutraal in, zodat een kleine twee op de tien bedrijven ontevreden is. Glaskracht noemt dat een redelijke score.

In februari stelde directeur Dick Hylkema dat bedrijven die zwaar getroffen zijn door de gascrisis mogelijk negatiever zijn.
Telers die tevreden zijn over de belangenbehartiging gaven aan dat LTO Noord Glaskracht beschikt over een goed netwerk, veel kennis en een sterke lobby.

Het is de eerste keer dat de organisatie een tevredenheidsonderzoek uitvoerde. LTO Noord Glaskracht telt circa 1.400 leden. Dat komt neer op 60 procent van het glasareaal in het gebied.

Of registreer je om te kunnen reageren.