Home

Achtergrond 1 reactie

'Gevaar voor aanslagen VS gegroeid door Obama'

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de Amerikanen kwetsbaarder gemaakt voor terroristische aanslagen door het beleid van diens voorganger te wijzigen.

Dat heeft de voormalige vice-president Dick Cheney zondag gezegd tegenover de tv-zender CNN. Volgens Cheney waren er "alternatieve'' ondervragingstechnieken onder ex-president George Bush "absoluut noodzakelijk'' om na 11 september 2001 verdere aanslagen te voorkomen.

Vlak na zijn aantreden in januari maakte Obama een einde aan de ruwe ondervragingsmethoden door Amerikaanse instanties, zoals waterboarding (gesimuleerde verdrinking). Volgens Omaba is dit een vorm van marteling. Obama wil ook het gevangenenkamp Guantanamo Bay sluiten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    cleetje

    Het enige waar Obama voor moet vrezen zjjn niet de Moslims, maar is de oorlog-industrie en zijn vele vertakkingen van omkoperij en bangmakerrij.

Of registreer je om te kunnen reageren.