Home

Achtergrond 147 x bekeken

Gemeenten controleren kinderopvang onvoldoende

Ongeveer de helft van de Nederlandse gemeenten besteedt te weinig aandacht aan controles van bedrijven in de kinderopvang.

Dat concludeert de Onderwijsinspectie in een rapport dat vandaag is gepresenteerd. GGD-medewerkers controleren de kinderopvangbedrijven ook, maar die baseren zich daarbij vaak op informatie over de kwaliteit die door gemeenten op orde moet worden gehouden.

Volgens de Onderwijsinspectie, die op haar beurt weer de gemeenten controleert, kunnen de GGD-kantoren niet uit de voeten met de informatie omdat die vaak niet op orde is.

De kwaliteitscontroles staan bij de gemeenten niet hoog op de prioriteitenlijst, stelt de inspectie. Ambtenaren krijgen er weinig tijd voor, en bovendien worden steeds andere medewerkers op de taak gezet. Hierdoor is er te weinig kennis bij de ambtenaren om hun taak goed te kunnen uitvoeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.