Home

Achtergrond 180 x bekeken

'Gemeente Bunschoten presteert het beste'

Bunschoten is de best presterende gemeente van Nederland.

Schiedam presteert het slechtst. Dat blijkt uit een ranglijst die twee onderzoekers hebben gemaakt op basis van onderzoek dat de afgelopen drie jaar door 151 gemeenten onder de eigen burgers is gedaan.

De inwoners beoordeelden de prestaties van hun gemeenten als kiezer, als klant, onderdaan, partner, wijkbewoner en belastingbetaler. Bunschoten (Utrecht) scoorde 41,6 punten, bijna een vol punt meer dan Nederweert (Limburg) dat als tweede eindigde. Schiedam (Zuid-
Holland) eindigde onderaan de lijst met een totaalscore van 32,4 punten. De ranglijst staat in het jongste nummer van Binnenlands Bestuur, een weekblad voor ambtenaren en bestuurders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.