Home

Achtergrond 245 x bekeken

Geld voor project niet-kerende grondbewerking

Het ministerie van landbouw steekt geld in een demonstratieproject over niet-kerende grondbewerking.

Het project is aangevraagd door biologisch akkerbouwer Joost van Strien in de Noordoostpolder. Het geld is afkomstig uit het fonds voor Demonstratieprojecten Biologische Landbouw. Daarin wordt de werkwijze van biologische boeren getoond aan gangbare ondernemers zodat ervaringen kunnen worden uitgewisseld.

Er wordt een platform op internet ingericht waar informatie wordt uitgewisseld over het stoppen met ploegen. Ook komen er demonstraties. Verder worden waarnemingen gedaan op demonstratiebedrijven. Vorig jaar zijn tien projecten aangemeld. Drie projecten krijgen subsidie van het ministerie, meldt de biologische website Biofoon. "Hier is 337.692 euro subsidie voor gegeven, waarvan de helft afkomstig is van de EU."

Naast het project voor niet-kerende grondbewerking geeft het ministerie ook geld aan een project voor biologisch kleinfruit en een ketenproject in Zeeland voor aardappelen, groenten en fruit.

Of registreer je om te kunnen reageren.