Home

Achtergrond

Geld terug na misbruik 0900-nummer

Consumenten die zijn opgelicht door het bedrijf Scrappy Electronics door onterecht met een 0900-nummer te moeten bellen, krijgen hun geld terug.

Dat maakte de telecomwaakhond Opta vandaag bekend.

Telecomaanbieders moeten het geld aan consumenten terugbetalen, hoewel ze geen schuld hebben aan de oplichting. Opta heeft dit van tevoren met de betrokken bedrijven besproken. Het is de eerste keer dat consumenten via deze weg hun geld terugkrijgen.

In november 2008 kregen duizenden mensen een nepfactuur van Scrappy Electronics, waarin voor meer informatie werd verwezen naar een 0900-nummer met een tarief van 80 cent per minuut. Consumenten die het nummer belden, werden vier minuten in de wacht gehouden, waarna de verbinding werd verbroken.

Opta heeft het nummer toen uit de lucht laten halen. Bovendien zijn de verdiensten door de platformhouder niet uitgekeerd aan Scrappy Electronics.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.