Home

Achtergrond

Geithner: AIG moet bonussen terugbetalen

De Amerikaanse verzekeraar AIG zal worden gedwongen de regering 165 miljoen dollar aan personeelsbonussen terug te betalen.

Dat schreef de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner dinsdag in een brief aan het Congres, meldde CNN woensdag.
Alleen als de verzekeraar het bedrag terugstort, krijgt AIG de reeds geplande 30 miljard extra aan overheidssteun. Daarnaast trekt het ministerie nog eens 165 miljoen dollar af van die 30 miljard, als straf voor het uitkeren van de bonussen.

Geithner zei dat het onmogelijk was om uitbetaling van de jaarlijkse contractueel vastgelegde bonussen te voorkomen. President Barack Obama noemde het uitkeren van de bonussen maandag schandalig. Hij vroeg Geithner alle mogelijke juridische stappen te ondernemen om dit te blokkeren.

AIG, dat met 170 miljard dollar aan overheidssteun overeind is gehouden, betaalde de bonussen over 2008 afgelopen zondag. Het bedrijf zegt daaraan juridisch gebonden te zijn. Circa 73 mensen kregen elk een bonus van meer dan een miljoen. De hoogste bonus was 6,4 miljoen, zeven anderen kregen ruim vier miljoen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.