Home

Achtergrond 226 x bekeken 5 reacties

Geen steunmaatregelen EU voor melkveehouders

De EU neemt voorlopig geen steunmaatregelen om melkveehouders tegemoet te komen.

De ministers van Landbouw van de 27 lidstaten hebben dat maandag in Brussel besloten.

Minister Gerda Verburg zei na afloop dat het niet verstandig zou zijn om de koers nu alweer te wijzigen, nadat de EU in november besloten heeft de productielimiet voor melk jaarlijks te verruimen en de quotering in 2015 helemaal af te schaffen. "Dat zou getuigen van een zigzagkoers'', zei Verburg. De minister erkende dat de melkveehouders op dit moment te kampen hebben met een lage prijs voor hun producten, maar volgens haar wordt die onder meer veroorzaakt door de economische recessie. "Op termijn blijft de zuivelmarkt goed'', verwacht Verburg.

Duitsland en Oostenrijk hadden aangedrongen op actie voor de zuivelsector, maar een meerderheid van de lidstaten stelde zich op achter Europees Commissaris Mariann Fischer Boel (Landbouw), die ingrijpen op dit moment niet nodig vindt.

Ook steun voor de varkensboeren, waarop door België was aangedrongen, komt er vooralsnog niet. "Dat zou een verkeerd signaal zijn'', aldus Verburg. Ook in deze sector verwacht ze op termijn betere perspectieven.

Lees ook Fischer Boel vindt afzetsteun magere melkpoeder niet nodig

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bart

  waarom zouden de melkveehouders wel financieel gesteund moeten worden en wij als varkenshouderij overleven moeten op eigen kracht

 • no-profile-image

  hpd

  omdat koeien leuker zijn!!

 • no-profile-image

  demo

  Jongens zit elkaar niet zo te koeieneren, trek samen ten strijden tegen de uitbuiting van de Nederlandse boer, door natuurclubs, z,g dierenvrienden en in mindere mate zelfs onze eigen regering.

 • no-profile-image

  gert

  De EU is best tevreden met de lage prijzen,dit is goed voor de consument ,,hoewel de lage prijzen niet altijd naar de consument worden doorberekend

 • no-profile-image

  gert

  De EU is een consumentenclub,waarom zal die met steunmaatregelen komen ?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.