Home

Achtergrond 316 x bekeken

Geen gangbaar voer biologisch vee

De Soil Association, de belangrijkste organisatie voor de biologische landbouw in Groot-Brittannië, wil uiteindelijk toch geen tijdelijke versoepeling van de regels voor biologisch veevoer.

Volgens de associatie leidt dit namelijk tot te veel verwarring bij de consument. Veel Britse biologische veehouders willen tijdelijk gangbaar veevoer gebruiken omdat dat goedkoper is.

Op die manier hopen ze het hoofd boven water te houden nu de vraag naar biologische voedingswaren duidelijk inzakt. De Soil Association voelde oorspronkelijk wel voor het idee, maar laat dat nu weer varen.

Vaak werd daarbij de vrees geuit dat de integriteit van de voorwaarden van de Soil Association in het gedrang zou komen. "Ook uitten velen zorgen over de mogelijke gevaren voor het vertrouwen bij de consument. Wat de biologische veehouders zou kunnen helpen, kan schade doen aan de biologische veevoermarkt en aan de akkerbouwers die daaraan leveren," verwoordt de organisatie.

Volgens voorzitter Anna Bradley van de commissie voor de standaarden zijn die twijfels terecht. "De Soil Association is er van overtuigd
dat de eisen op een hoog niveau moeten blijven en we er ook strikt de hand aan moeten houden."

Of registreer je om te kunnen reageren.