Home

Achtergrond

Gecrashte Boeing vrijdag op dieplader getakeld

De verschillende delen van de gecrashte Turkse Boeing bij Schiphol worden vanaf vandaag op diepladers getakeld.

Koninklijke Saen, dat de berging van het toestel onder zijn hoede heeft, begint met het optakelen van de romp. Ook met de berging van het staartstuk zal vrijdag een begin gemaakt worden. Dat meldde een woordvoerder van Koninklijke Saen.

De bergingswerkzaamheden zijn al enkele dagen aan de gang. Inmiddels is onder meer bagage uit de romp gehaald, is de laatste apparatuur uit de cockpit verwijderd en is de kerosine uit de vleugels gepompt. Ook werd de cockpit al opgelicht om de onderkant ervan te onderzoeken. Alle vliegtuigonderdelen worden op diepladers gelegd waarna de stukken zondag in konvooi naar Schiphol-Oost worden vervoerd .

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.