Home

Achtergrond

'G20 moet nieuw financieel bouwwerk creëren'

Frankrijk en Duitsland willen dat op de bijeenkomst van de G20 begin april een concreet begin wordt gemaakt met het opzetten van een nieuw financieel bouwwerk.

Dat is "topprioriteit'', zo schrijven de Franse president Nicolas Sarkozy en de Duitse bondskanselier Angela Merkel in een brief aan de voorzitter van de Europese Commissie José Barroso en de huidige EU-voorzitter Tsjechië.

Op 2 april komen de leiders van de G20, de zeven belangrijkste industrielanden en opkomende economieën, bijeen in Londen om te praten over de financiële en economische crisis. Duitsland en Frankrijk hameren er al weken op dat de ontmoeting in het teken staat van het maken van een betere regulering van de financiële sector, zodat de huidige problemen zich in de toekomst niet kunnen herhalen.

Sarkozy en Merkel willen onder meer dat het toezicht op investeringsfondsen duidelijk wordt verbeterd en dat de fondsen worden geregistreerd, zo schrijven ze in de brief.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.