Home

Achtergrond 284 x bekeken

Frugi Venta wil meer samenwerken met DPA

Handelskoepel Frugi Venta wil een onderzoek doen naar verdere organisatorische samenwerking met Dutch Produce Association (DPA), de koepel voor afzetorganisaties voor groente en fruit.

Dat meldt Frugi Venta in het beleidsplan 2009-2011. De werkzaamheden van beide organisaties vertoont veel raakvlakken, schrijft de handelskoepel. Daarbij komt dat beide organisaties relatief klein zijn. Zo voeren de organisaties al onderling overleg over verschillende dossiers.

Uit het beleidsplan blijkt verder dat Frugi Venta financiering van een aantal taken overdraagt aan het Productschap Tuinbouw (PT) en het Hoofdbedrijfschap Agrarische Groothandel (HBAG). Het gaat vooral om collectieve en generieke activiteiten, waarbij de regie wel in handen blijft van het bestuur en staf van Frugi Venta.

Of registreer je om te kunnen reageren.