Home

Achtergrond 6 reacties

FrieslandCampina betaalt over 2008 melkprijs van € 36,37

FrieslandCampina betaalt haar leden melkveehouders over 2008 een melkprijs van € 36,37 per 100 kilo boerderijmelk exclusief btw.

Het gaat om een stijging van 4,4 procent ten opzichte van 2007. Naar eigen zeggen heeft de onderneming in 2008 gezien de marktomstandigheden goed gepresteerd. De netto-omzet steeg met 446 miljoen euro tot 9,5 miljard euro.

De winst over 2008 kwam uit op 135 miljoen euro. De geografische spreiding, het brede pakket toegevoegde waarde producten en merken bewezen volgens FrieslandCampina hun meerwaarde. Commodities (melkpoeder, boter en een deel van het kaasassortiment) hadden het juist erg moeilijk. De wereldwijde recessie heeft een negatief effect op de prijsontwikkeling. FrieslandCampina neemt daarom aanvullende maatregelen op het gebied van investeringen, kostenbeheersing en productie-efficiency.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  @ ag, brabant. je kan wel klaghen over de gestegen loonkosten maar dit is gemideld maar 1,6% stijging per werknemer terwijl in de cao overeengekomen is dat dat er 3% bij zou komen. wat klaag je nou?
  @wim dit soort vragen hoort op de ledenvergadering thuis. hier krijg je toch geen uitleg.

 • no-profile-image

  Lerak

  De boni M's komen zo de kredietcrisis wel door.
  Wat een treurige muziek hebben de loontrekkende managers toch altijd te melden. Zonder de boni's kunnen ze niet tot topprestaties komen. Delen in een slechte melkprijs zullen ze niet doen.
  Net kinderen, die ook alleen maar een positieve beloning krijgen. Rot verwend, nooit tevreden. Werken ho maar. Mensen ontslaan en die gezinnen zoeken het maar uit. Maar als manager een stapje terug op de loonlijst of gewoon tevreden met een 13e maand? Nee, de pot verdelen we onder elkaar, want we mogen het zelf bepalen. Die melkveehouders zijn allang blij dat ze de melk mogen leveren.
  85.000 zelfstandige ondernemers leven in Nederland onder de armoedegrens. Ja, heel sociaal allemaal.

 • no-profile-image

  Wim

  Als voormalig Campina lid is het bedrag wat er dit voorjaar op mijn rekening over gemaakt wordt als nabetaling uiterst mager. 26 ct / 100kg garantieprijs + 12 ct / 100 contante prestatietoeslag. Dat is voor een bedrijf met 500.000 kg melk E 1900. Aan de ene kant is het goed dat zoveel mogelijk melkgeld onmiddelijk wordt uitbetaald. Als je echter uitgaat van een voorschotbedrag van 97% van de melkprijs van Campina (2008) is de nabetaling meer als 2,5% te laag. Sinds het discussie platform op de ledensite is gedegenereerd moeten we nu hier ons ei maar kwijt.

  Groeten,

  Wim.

 • no-profile-image

  Boer

  Boer met rekenmachine. Om verwarring te voorkomen moet je niet een naam gebruiken die al in omloop is.

 • no-profile-image

  AG

  BONUSSEN??? Uit de jaarcijfers blijkt dat er ruim 200 man mínder personeel is, maar er toch 200 miljoen méér personeelskosten zijn gemaakt (per melkv.h lid is dat €12.500 !!!). Ra ra hoe kan dat? Krijgen de managers nu allemaal zo'n riante bonusuitkering net als Tiny Sanders destijds (€ 3,8 mln, naast zijn salaris van € 1 miljoen euro)? Vinden wij dat als leden acceptabel?

 • no-profile-image

  AG

  Als je de jaarcijfers bekijkt valt op dat er ruim 200 man mínder personeel is, maar er toch 200 mln méér personeelskosten zijn gemaakt (per lid is dat €12.500 !!!). Ra ra hoe kan dat? Krijgen de managers nu allemaal zo'n riante bonusuitkering net als Tiny Sanders destijds (€ 3,8 mln, naast zijn salaris van € 1 miljoen euro)? Vinden wij dat als leden acceptabel?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.