Home

Achtergrond

Fransen Gerrits vergroot korrelgrootte varkensvoer

Mengvoerfabrikant Fransen Gerrits brengt een nieuw vleesvarkensvoer op de markt waarmee het in wil spelen op de tegenvallende technische resultaten in de vleesvarkenshouderij.

Fransen Gerrits wijt deze hoge voeropname aan de hoge voeropnamecapaciteit van de huidige vleesvarkens. De te hoge voeropname van de vleesvarkens wordt vervolgens niet efficiënt omgezet in vleesaangroei. Er zou sprake zijn van luxe consumptie.

Het bedrijf pakt het probleem van hoge voeropname aan door grotere korrels te fabriceren. Deze zouden minder snel worden opgenomen dan kleinere korrels. Fransen Gerrits combineert dit met een flexibele maalfijnheid en een eigen specifiek productieproces.

De onderneming meldt verder proeven te hebben gedaan waaruit blijkt dat de technische resultaten met deze aanpak inderdaad verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.