Home

Achtergrond 1 reactie

Franse veehouders blijven miljoen ton onder quotum

De Franse melkproductie zal dit melkjaar zoals het er nu naar uitziet zo’n miljoen ton onder het quotum van 25 miljoen ton blijven.

Dat heeft de Franse minister Michel Barnier van landbouw laten weten. In de afgelopen weken zit Frankrijk ongeveer 8 procent onder het quotum. '

Barnier zegt daarbij de ontwikkelingen op de melkmarkt nauwgezet te volgen. "De wereldwijde situatie wordt in feite aangeduid door een overschot aan aanbod dat een verslechtering van de markten met zich meesleept. Het antwoord op zo’n situatie kan niet alleen op nationaal niveau worden genomen", aldus Barnier in een voorschot op de landbouwraad van maandag.

Barnier herinnert eraan dat hij tijdens de health check van het Europees landbouwbeleid van afgelopen najaar al heeft gepleit voor het handhaven van de beheers- en interventiemechanismen die vandaag de dag noodzakelijk zijn.

Daarbij is ook afgesproken dat in 2010 en 2012 opnieuw wordt gesproken over de quota en het geplande afbouwen daarvan. "Daar kunnen we dan de quota aanpassen aan de evolutie van de markten."

Eén reactie

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Goed nieuws, als Nederlandse melkveehouders moeten we het meer van de Franse leiders dan van onze eigen regeringslijders hebben

Of registreer je om te kunnen reageren.