Home

Achtergrond 168 x bekeken

Forse duikeling blank kalfsvlees

De prijs van blank kalfsvlees gaat flink naar beneden. En dat werd niet helemaal verwacht. Er gaat €0,11 van de prijs af, tot €4,22 per kg (zie grafiek 1). Een jaar geleden werd er nog €4,83 per kg betaald.

De buitenlandse vraag loopt iets terug, maar het is vooral het aanbod dat erg ruim is. Het aanbod van de aan integraties gebonden mesters is niet veel groter. Het is vooral de vrije sector die qua afzet op Pasen heeft gegokt. Doordat de vraag nu ook iets inzakt, heeft dat meteen flinke gevolgen voor de prijs.

Want in Duitsland en Frankrijk is de vraag wat minder. Zelfs in Italië is de behoefte aan kalfsvlees kleiner. Dat gaat de komende weken doorwerken in de prijs.

De roséprijs (ouder dan 8 maanden) deelt ook een beetje in de malaise. Er gaat €0,02 van de prijs af, tot €2,94 per kg (zie grafiek 2). De prijzen van deze rosés staan behoorlijk onder druk. Dat komt vooral door het aanbod, dat ook hier iets groter wordt.

De jonge rosés (jonger dan 8 maanden) hebben ook last van een groeiend aanbod. Deze dieren noteren echter moeizaam gelijk, op €3,40.

prognose:

blank goedkoper, rosés licht dalend

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.