Home

Achtergrond 502 x bekeken

FloraHolland krimpt in

Bloemenveiling FloraHolland moet dit jaar bezuinigen. Door de tegenvallende verkoop van bloemen vervallen dit jaar ongeveer honderd arbeidsplaatsen.

Gedwongen ontslag is niet aan de orde. FloraHolland vult vacatures niet op en zal afzien van verlenging van tijdelijke contracten, zegt directeur Timo Huges.

Begin dit jaar ging FloraHolland er nog vanuit dat de omzet met 1 procent zou stijgen. Maar door de economische neergang en het relatief slechte weer is de verkoop op de veilingen in de eerste twee maanden van dit jaar met 19 procent teruggevallen. De export naar Groot-Brittannië en Rusland, de afgelopen jaren een sterke groeimarkt, is nog sterker ingezakt.

FloraHolland gaat er nu vanuit dat de omzet dit jaar met 6 procent daalt. Voorwaarde is wel dat de verkoop aantrekt. Na Pasen, een belangrijke verkoopperiode voor bloemen, gaat het bedrijf de situatie opnieuw bekijken.

Bloemenveiling FloraHolland telt 4600 werknemers. Vorig jaar werd ruim 4 miljard euro omzet geboekt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.