Home

Achtergrond 193 x bekeken

Flinke plus landbouwexport in december

In december 2008 lag de exportwaarde van landbouwproducten 7,1 procent hoger dan in diezelfde maand een jaar daarvoor, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In november daalde deze export nog bijna 5,3 procent. De groei van de landbouwexport voltrekt zich volgens het CBS in een iets hoger tempo dan de algehele exportgroei. In 2008 steeg de totale exportwaarde van goederen met 5,8 procent terwijl de exportwaarde van landbouwproducten met 9,6 procent toenam. In december 2008 was het verschil tussen deze groeipercentages weer groter dan in de maand daarvoor.

In 2008 steeg de waarde van de landbouwexport tot 63 miljard euro. Met name de uitvoerwaarde van plantaardige oliën en vetten (+ 48 procent), oliehoudende zaden en vruchten (+ 49 procent), veevoer (+ 26 procent), levende dieren (+ 25 procent), granen en graanproducten (+ 16 procent) steeg fors. Daarentegen verminderde de exportwaarde van tabak en tabaksproducten met bijna 8 procent. Ook de exportwaarde van dranken daalde met bijna 5 procent, zegt het CBS.

Of registreer je om te kunnen reageren.