Home

Achtergrond

Finse bedrijven mogen werknemers bespieden

Finse bedrijven mogen voortaan de e-mails bespieden die hun werknemers vanaf hun werkplek versturen.

De e-mailberichten zelf blijven nog verboden terrein voor de werkgevers, maar die kunnen nu wel nagaan aan wie een e-mail is gestuurd en welke bijlagen zijn bijgevoegd. Het parlement in Helsinki nam vandaag een wet aan die dat mogelijk maakt.

De maatregel is in Finse media de Nokia-wet genoemd. Volgens de gezaghebbende krant Helsingin Sanomat heeft de telefoonfabrikant gelobbyd voor de wet, sinds het bedrijf vermoedt dat een werknemer gevoelige informatie naar een concurrent heeft ge-e-maild. Volgens bronnen binnen de overheid dreigde Nokia zelfs zijn thuisland te verlaten als de wet niet zou worden aangenomen. Het bedrijf heeft dit ontkend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.