Home

Achtergrond 232 x bekeken

Financieel directeuren: dieptepunt recessie voorbij

Financieel directeuren wereldwijd zijn dit kwartaal iets optimistischer geworden over de economie dan in het vorige.

Desalniettemin zal de recessie volgens hen nog tot het einde van dit jaar duren. Dat blijkt uit de zogenoemde CFO Survey, die voor de 52e keer onder 1268 financieel directeuren wereldwijd is gehouden. Het onderzoek is een samenwerking tussen de Universiteit van Tilburg, de Amerikaanse Duke University en CFO Magazine.

Hoewel de meerderheid van de ondervraagde directeuren pessimistisch blijft, stijgt het aantal optimisten. "De directeuren lijken aan te geven dat we het ergste hebben gehad'', stelt Kees Koedijk, decaan bij de Universiteit van Tilburg.

De meerderheid van de financieel directeuren verwacht dat de economie pas in 2010 zal herstellen. Volgens Europese topmannen zal de recessie zelfs nog gemiddeld zestien maanden duren. Hun collega's in de Verenigde Staten en Azië zijn iets minder pessimistisch en rekenen op repectievelijk veertien en dertien maanden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.