Home

Achtergrond 176 x bekeken

Farc laat Zweedse gijzelaar vrij

De Colombiaanse guerrillabeweging Farc heeft een Zweedse gegijzelde vrijgelaten vanwege zijn slechte gezondheid.

Dat heeft een woordvoerder van de Colombiaanse inlichtingendienst dinsdag bekendgemaakt.

Zes gewapende rebellen ontvoerden de ingenieur samen met zijn partner in mei 2007. De vrouw wist na vier dagen te ontsnappen en maakte de kidnapping bekend. De rebellen eisten aanvankelijk omgerekend bijna 4 miljoen euro losgeld voor Erik Roland Larsson (69).
De Farc heeft Larsson vrijgelaten in de buurt van Monteria, ongeveer 800 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Bogota. De gezondheidstoestand van de Zweed is fragiel. De Farc zou nog twintig mensen gevangen houden om politieke redenen, en honderden meer voor losgeld.

De guerrillagroep Farc strijdt al vier decennia tegen de regering van Colombia en tegen een reeks rivaliserende milities. De Farc geldt als de belangrijkste verzetsbeweging in het land, maar de kracht en invloed van de organisatie namen de afgelopen jaren af. De rebellen financieren zichzelf via drugshandel en ontvoeringen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.