Home

Achtergrond

FNV wil meer toezicht op probleemstations

FNV Bondgenoten wil dat er meer persoonlijk (politie-)toezicht komt op zogenoemde probleemstations.

Ook moeten er weer controleurs komen te staan bij de in- en uitgangen van de NS-stations waar vaak problemen zijn. Een woordvoerder van FNV liet dat vrijdag weten naar aanleiding van de mishandeling van twee conducteurs van de NS op station Almere-Centraal donderdagavond. Een van de twee conducteurs kwam met ernstig letsel aan zijn gezicht in het ziekenhuis terecht.

De zegsman zei hevig geschokt te zijn over de "misdadige agressie'' tegen de conducteurs. "De teams die op dit soort meldingen af gaan moeten uit minstens zes personen bestaan. De in- en uitgangscontroles zorgen er in ieder geval voor dat zwartrijders uit de treinen blijven.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.