Home

Achtergrond 168 x bekeken 1 reactie

FNV werkt aan acties tegen crisisaanpak

De vakcentrale FNV gaat vanaf komende week acties voorbereiden tegen de wijze waarop het kabinet de economische crisis aanpakt en vooral de overheidsfinanciën op peil wil houden.

De vakcentrale heeft daartoe samen met de zeventien aangesloten FNV-bonden een actiecomité ingesteld. De FNV licht de actievoorbereidingen zaterdag toe in Utrecht bij het congres van het CDA. FNV-voorzitter Agnes Jongerius verwelkomt daar 's ochtends de leden van de regeringspartij met een 'sterke man' om te symboliseren dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen en deelt 'crisiscroissants' uit.

De FNV is vooral bevreesd dat door het beleid van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) pensioenfondsen niet genoeg tijd krijgen om hun geslonken buffers op orde te brengen en pensioenuitkeringen moeten verlagen, ook wel afstempelen genoemd. De FNV roept CDA-leden op de plannen van Donner "af te stempelen''.

Het actiecomité begint dinsdag met het voorbereiden van acties op lokaal, regionaal en landelijk niveau. De FNV hoopt dat de voorbereidingen voor niets zullen zijn en binnenkort nog een sociaal akkoord tussen kabinet, werkgevers en de vakbeweging wordt gesloten over het aanpakken van de crisis.

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    arie

    wie is die sterke man ??kok of de waal

Of registreer je om te kunnen reageren.