Home

Achtergrond 226 x bekeken

Extra alert door de week van de teek

De temperatuur stijgt weer en daarmee ook de kans om door een teek gebeten te worden.

Een aantal organisaties waaronder Staatsbosbeheer en Wageningen Universiteit vragen daarom vanaf maandag aandacht voor het spinachtige diertje in de week van de teek.

Vooral werknemers in de groene sector zoals hoveniers en boswachters lopen een groot risico om door een teek gebeten te worden, zegt Staatsbosbeheer. Dit kan vervelende gevolgen hebben, zoals de ziekte van Lyme. De ziekte van Lyme kan leiden tot onder meer neurologische (zenuwstelsel/hersenen), dermatologische (huid) en psychiatrische klachten.

De week van de teek is vooral bedoeld ter voorlichting en preventie. "Veel mensen lopen Lyme op terwijl dit niet had gehoeven als ze alerter waren geweest'', zegt Arnold van Vliet van de universiteit Wageningen.

Volgens Staatsbosbeheer is Lyme de nummer een beroepsziekte onder boswachters. De deelnemende organisaties roepen iedereen die werkzaam is in het groen zichzelf dagelijks te controleren op tekenbeten. De week van de teek duurt tot en met 5 april.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.