Home

Achtergrond

Export Duits varkensvlees met 25 procent toegenomen

De Duitse varkensvleesexport is vorig jaar met rond de 25 procent gegroeid naar krap 2,2 miljoen ton.

Dat meldt het marktbureau ZMP. De waarde van de export groeide met 30 procent naar een kleine 4,4 miljard euro. Volgens het ZMP betekent dit dat Duitsland Denemarken als grootste exporteur van varkensvlees in Europa heeft overtroffen. Uitgaande van de beschikbare Deense cijfers, zal het exportvolume van dit land rond de 2 miljoen ton uitkomen. Wereldwijd is alleen de VS een grotere varkensvleesexporteur.

Duitsland zette het product af in 128 landen, al blijft 75 procent binnen de EU. De export naar derde landen groeide niettemin het hardst, namelijk met 63 procent. Vooral de afzet in Rusland en China ontwikkelde zich gunstig.

Of registreer je om te kunnen reageren.