Home

Achtergrond

Europarlement: bellen in EU moet goedkoper

Bellen en sms'en in de Europese Unie moet fors goedkoper worden.

Een voorstel hiertoe heeft vandaag steun gekregen van de commissie interne markt en consumentenzaken van het Europees Parlement.
In een periode van drie jaar zou de prijs van bellen met andere EU-landen moeten dalen tot 34 cent per minuut. De prijs voor sms'en zou vanaf 1 juli van dit jaar maximaal 11 cent moeten bedragen.

PvdA-Europarlementslid Jan Cremers is blij met het resultaat. Volgens hem zijn de prijzen voor bellen en sms'en met andere EU-landen al jaren veel te hoog. "Als de markt dit niet oplost, moeten wij het voor de consument opnemen.''

De EU besloot al eerder dat de prijs voor mobiel bellen omlaag moest. Als het Europarlement zijn zin krijgt zullen de tarieven nog verder zaken. En Cremers denkt dat in de toekomst nieuwe verlagingen mogelijk zijn.

De dure tarieven voor mobiel bellen zijn volgens Cremers vooral te wijten aan de hoge prijzen die providers elkaar in rekening brengen. Die worden vervolgens weer aan de consument doorberekend. "Het is toch merkwaardig dat ik drie keer zo duur uit ben voor een belletje of sms'je als ik bij Maastricht tien stappen de Belgische grens over ga?'' aldus Cremers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.