Home

Achtergrond 305 x bekeken 1 reactie

Eerste huiszwaluwtil in Biddinghuizen

Hoewel de lente nog op zich lijkt te laten wachten zijn ze in Biddinghuizen helemaal klaar voor zwaluwen.

Daar staat de eerste huiszwaluwtil van Nederland. Dat heeft de Vogelbescherming vandaag laten weten. De huiszwaluw staat op de Rode Lijst van LNV. Op deze lijst staan soorten vogels die het moeilijk hebben. De huiszwaluw heeft het lastig in Nederland omdat ze door de moderne woningbouw nauwelijks meer een nest kunnen bouwen. Gewone nestkasten voldoen volgens de vogelbescherming niet omdat zwaluwen in koloniën broeden. In de til kunnen meerdere vogels terecht.

De Vogelbescherming Nederland zegt dat een soortgelijke til in Duitsland succesvol is. "Wij hopen dat veel Nederlandse gemeenten het voorbeeld van Biddinghuizen zullen volgen,'' aldus een woordvoerster.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Jan Oldekamp

  Beste redactie,

  Bij ons in de buurt staat al enkele jaren een huiszwaluwentil. Het adres is: Landschapsadvies en onderhoudsbedrijf Welhuis. Everlostraat 24 7596MR Rossum ov

  tel 0541-625832

  U kunt contact opnemen met dit bedrijf.

  Vriendelijke groet,

  Jan Oldekamp

  Districtsmedewerker Twente Noord
  Landschap Overijssel
  06-53798481

Of registreer je om te kunnen reageren.