Home

Achtergrond 200 x bekeken 3 reacties

Eerder betalen toeslagen deels mogelijk

Het eerder uitbetalen van Europese inkomenstoeslagen voor 2009 is slechts beperkt mogelijk.

De Europese Commissie staat een voorschot van 50 procent toe, maar pas ná 16 oktober. Dat heeft een woordvoerder van landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel vandaag gezegd. Die datum hangt samen met de EU-begrotingscyclus; het is de eerste dag van het nieuwe begrotingsjaar.

LTO Nederland had geopperd toeslagen eerder uit te betalen, om zo de gevolgen van de lage melkprijzen wat te verzachten. Sommigen spraken al van uitbetalen in augustus of nog eerder. Normaliter kunnen lidstaten de toeslagen uitbetalen tussen 1 december en 30 juni van het volgende jaar, aldus de woordvoerder.

Landbouwminister Verburg zei gisteren in beginsel wel mee te willen werken aan versnelde uitbetaling. Zij wil de situatie in de sector volgende week, tijdens de raad van EU-landbouwministers, aankaarten bij Fischer Boel. Vervroegde uitbetaling mag volgens Verburg niet tot uitvoeringsproblemen leiden bij Dienst Regelingen.

Lees ook: 'Brussel staat vervroegd uitbetalen toeslagen toe'

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boertje

  lijkt mij niet egt een oplosing meer uitstel van executie of het moet binnen kort heel hard omhoog gaan met opbrengsten.
  maar dat zijn we natuurlijk wel gewend bij LTO

 • no-profile-image

  paul

  Als bij dienst regelingen aan internetbankieren gedaan wordt, moet het toch niet zo moeilijk zijn, om vroeger te betalen.

 • no-profile-image

  pieter

  Ik heb het geld nu nog niet. Dit is al het tweede jaar zo laat.

Of registreer je om te kunnen reageren.