Home

Achtergrond

Eén virusdeeltje is voldoende voor infectie

Eén enkel virusdeeltje is voldoende om een infectie en daaropvolgende ziekte te veroorzaken.

Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit en de Simon Fraser University in Canada.

Wetenschappers wilden weten of virusdeeltjes gezamenlijk een infectie veroorzaken of dat één enkel virusdeeltje al voldoende is. Uit experimenteel onderzoek met rupsen blijkt dat deeltjes onafhankelijk van elkaar werken en dat één enkel virusdeeltje een infectie of ziekte kan veroorzaken.

Het onderzoek toont aan dat ook mensen mogelijk ziek kunnen worden door één virusdeeltje in plaats van een ’wolk’ aan deeltjes. Goede bewijzen voor die theorie ontbraken tot nu toe, aldus de wetenschappers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.